Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē.

"Penguins" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņujorkas "Rangers" komandai.

"Penguins" komandā vārtus guva Džeiks Gencels, Sidnijs Krosbijs un Niks Bjugstads. "Rangers" vienībai uzvaras vārtus iemeta Raiens Stroms.

Pitsburgas komanda Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Ņujorkas "Islanders" hokejistiem.

""Islanders" būs neērts pretinieks. Tā ir ļoti laba komanda, kas aizvadījusi labu regulāro čempionātu un izrādījusi sīvu pretestību. Esmu priecīgs par gaidāmu izaicinājumu," teica "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans.

Bļugers sestdienas mačā uz ledus pavadīja sešas minūtes un 48 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Viņš savā NHL debijā regulārā čempionāta 28 spēlēs guva sešus vārtus, veica četras rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +7.

"Penguins" ar 100 punktiem 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma sesto vietu, kamēr "Rangers" ar 78 punktiem bija 12. pozīcijā.

Citā mačā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) pārspēja Otavas "Senators", kuras paspārnē ir uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Merzļikins šobrīd piedalās tikai treniņos, bet Balcers pirms regulārā čempionāta pēdējās spēlēs tika nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Blue Jackets" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Pjērs Liks Dibuā.

Kolumbusas vienība ar 98 punktiem bija astotā Austrumu konferencē, kamēr "Senators" ar 64 punktiem bija pēdējā Austrumos un visā līgā.

"Blue Jackets" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!