Foto: AP/Scanpix/LETA

Kasperi Kapanens sestdien izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un sekmēja Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" komandas uzvaru.

Pitsburgas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:1, 2:1, 1:0) uzvarēja Sentluisas "Blues".

Kapanenam šis bija otrais "hat-trick" karjerā un pirmais šajā sezonā. Braiens Rasts pievienoja gūtus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles, Džeisonam Zakeram šajos statistikas rādītājos bija 1+2, ar gūtiem vārtiem atzīmējās arī Sidnijs Krosbijs, kamēr trīs rezultatīvos metienos asistēja Jevgeņijs Malkins.

Tristens Džerijs neitralizēja 26 pretinieku metienus, Pitsburgas komandai svinot devīto uzvaru pēdējās 13 cīņās.

Viesiem vārtus guva Pāvels Bučņevičs un Vladimirs Tarasenko. Vārtos Džordans Biningtons ielaida četras ripas un otrā perioda sākumā viņu nomainīja Tomass Greiss.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 15 sekundes, no tām divas minūtes un 42 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no 13 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Šajā sezonā Bļugers desmit spēlēs guvis četrus punktus, visus ar rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis negatīvu lietderību -2.

"Penguins" ar 30 punktiem 25 mačos ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blues" ar 22 punktiem 24 cīņās ir 12.pozīcijā Rietumos.

"Penguins" otrdien piecu mājas spēļu sēriju noslēgs ar maču pret vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!