Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" naktī uz trešdienu izcīnīja uzvaru aizraujošā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr vārtsargs Elvis Merzļikins ielaida sešus vārtus Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā.

"Penguins" savā laukumā ar 5:4 (3:3, 2:0, 0:1) uzvarēja Vankūveras "Canucks", tiekot pie sava otrā panākuma pēc kārtas. Vankūverai tikmēr šī bija piektā neveiksme pēdējo sešu maču laikā.

Bļugers šajā cīņā laukumā pavadīja 13:07 minūtes, kuru laikā veica divus metienus, bloķēja divus pretinieku raidījumus, uzvarēja 60% iemetienu un maču noslēdza ar negatīvu lietderību -2. Latvietis šosezon 25 mačos izcēlies ar septiņiem (1+6) rezultativitātes punktiem.

Viesi no Vankūveras gan lieliski sāka šo spēli, jo tās ievadā 2:19 minūšu laikā viņiem izdevās gūt trīs vārtus un ātri panākt 3:0. "Penguins" gan nepalika atbildi parādā, jo pirmās trešdaļas turpinājumā Jevgeņijs Malkins, Sidnijs Krosbijs un Džeisons Zakers panāca izlīdzinājumu. Savukārt 28. minūtē Malkins guva savus otros vārtus mačā un jau izvirzīja Pitsburgu vadībā, bet 35. minūtē Rikards Rakels guva jau mājinieku piektos vārtus, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesoši.


Malkins šo spēli noslēdza ar 2+2, izpelnoties mača pirmās zvaigznes godu.

Citā mačā Merzlikins nospēlēja visu maču un ielaida sešus vārtus, bet viena no NHL vājākajām komandām Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:6 (0:2, 1:1, 2:3) piekāpās Tampabejas "Lightning", kuras sastāvā no savainojuma turpina atkopties Rūdolfs Balcers.

Kolumbusai izbraukumā šis bija desmitais zaudējums pēc kārtas.

Merzļikins tika galā ar 40 no 46 metieniem, tādējādi atvairot 87% raidījumu. Latvietim arī divu minūšu noraidījums. Šī sezona viņam neveiksmīga - 17 spēlēs tikai četras uzvaras, vidēji mačā ielaisti 4,62 vārti un atvairīti vien 86,5% metienu.

Lielisku spēli "Lightning" rindās aizvadīja Ņikita Kučerovs, kurš iekrāja četrus (2+2) rezultativitātes punktus.

Vēl vienā spēlē naktī uz trešdienu zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" - savā laukumā 3:4 (1:1, 1:1, 1:2) pret Sietlas "Kraken", kam šī bija sestā uzvara pēc kārtas.

Girgensons nospēlēja 10:21 minūtes, izpildīja vietu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidīju un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderību -2. Uzbrucējs 38 spēlēs iekrājis desmit (4+6) rezultativitātes punktus.

NHL kopvērtējumā Austrumu konferencē no latviešu komandām visaugstāk atrodas "Lightning", kas 39 maču laikā iekrājusi 51 punktu un ieņem septīto vietu. Uzreiz aiz tās ar 48 punktiem ir "Penguins". Savukārt "Sabres" tikusi pie 42 punktiem un atrodas desmitajā pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" ar 26 punktiem ir pārliecinoši vājākā starp 16 konferences komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!