Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" ar Latvijas izlases hokejistu Teodoru Bļugeru ierindā svētdien zaudēja Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas noslēdzošajā mačā.

"Penguins" vienība izbraukumā aizvadītā spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu zaudēja ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:1). "Rangers" klubs kļuva par pirmo vienību Stenlija kausa vēsturē, kas, nonācis zaudējuma attālumā no piekāpšanās sērijā, trīs atsevišķos mačos spēja atspēlēties un uzvarēt, ziņo medijs ESPN.

Teodors Bļugers laukumā pavadīja 16:45 minūtes, no kurām 3:30 bija mazākumā. Centra uzbrucējs uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem, izpildīja divus metienus un spēka paņēmienus, bet maču noslēdza ar lietderības koeficientu -1. Bļugers bija iesaistīts neveiksmīgā epizodē trešajā trešdaļā, kurā "Rangers" panāca rezultātu 3:3.

Latvijas hokeja izlase līdz šim uzturējusi brīvu vietu pasaules čempionāta pieteikumā, nogaidot uz "Penguins" vienības sekmēm NHL "play-off" spēlēs. Tāds pats liktenis sērijas septītajā mačā piemeklēja Toronto "Maple Leafs" vienību, pēc kuras zaudējuma izlasei palīgā steidz Kristiāns Rubīns.

Pirmie vadībā, pateicoties Krisa Kraidera vārtu guvumam, izvirzījās laukuma saimnieki. Pirmās trešdaļas izskaņā Dantons Hainens ar metienu no tuvas distances vairākumā izlīdzināja rezultātu. Vārtu guvums gan tika ieskaitīts apmēram pusminūti vēlāk, jo "Rangers" komandas aizsargs Adams Fokss ripu izsita no vārtiem uzreiz pēc brīža, kad tā šķērsoja līniju.

Savukārt otrā perioda vidusdaļā tiesnešiem vārtu ieskaitīšanai jau bija nepieciešams video atkārtojums. Džeiks Gencels vispirms uzspēra pa ripu ar slidu, bet tad to raidīja vārtos ar relatīvi augstu paceltu nūju – rezultāts 2:1 par labu "Penguins" komandai.

K'Andrē Millers tūlīt pat izlīdzināja rezultātu, bet Evans Rodrigezs perioda izskaņā mazākumā aizbēga uz Igora Šestjorkina vārtiem, atgūstot vienu vārtu pārsvaru (3:2). "Rangers" gan kārtējo reizi spēja atspēlēties. Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Džons Marino kļūdījās, savā zonā izpildot piespēli Bļugeram. Ripu pārtvēra Endrjū Kops, kurš tūlīt pat izkārtoja vārtu guvumu Mikam Zībānežadam.

Savukārt uzvaras vārtu gods tika Artēmijam Panarinam. "Rangers" pēc papildlaikā aizvadītām nepilnām trim minūtēm izpelnījās iespēju spēlēt vairākumā, Kremli nosodošajam hokejistam ar precīzu plaukstas metienu noslēdzot sēriju.

Pitsburgas komandas vārtos atgriezās iepriekš savainotais Tristens Džerijs, kurš atvairīja 26 no 30 metieniem. Savukārt mājinieku vārtos ar 42 no 45 raidījumiem galā tika Šestjorkins.

Pitsburgas komanda jau ceturto NHL sezonu pēc kārtas noslēgusi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Katrā no šīm sezonām "play-off" spēlēs piedalījies Teodors Bļugers, kurš šosezon atzīmējās ar savu rezultatīvāko sniegumu NHL karjerā. Uzbrucējs 65 spēlēs sakrāja deviņus vārtus un 19 rezultatīvas piespēles (28 punkti), savukārt izslēgšanas spēlēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

"Rangers" vienība nākamajā kārtā tiksies ar Karolīnas "Hurricanes" komandu, kas sestdien sērijas septītajā spēlē pārspēja Bostonas "Bruinas" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!