Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases spēlētāja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" maiņas darījumā ar Minesotas "Wild" ieguvusi uzbrucēju Džeisonu Zakeru, vēsta NHL mājaslapa internetā.

28 gadus vecā kreisās malas uzbrucēja ieguvei "Penguins" pretī atdeva 2020. vai 2021. gada drafta pirmās kārtas izvēli – ja pitsburgieši iekļūs izslēgšanas spēlēs, tad "Wild" saņems 2020. gada izvēli. Papildus Bļugera vienība šķīrās no Aleksa Galčenjuka, kura uzrādītais sniegums pēdējā laikā vairs nebija pietiekami labs, lai iekarotu vietu sastāvā, kā arī vasarā viņš tāpat kļūs par brīvo aģentu. Vislielākais zaudējums šajā maiņas darījumā, visticamāk, ir jaunā un talantīgā aizsarga Keilena Edisona atdošana Minesotas klubam. Edisonu "Penguins" ieguva 2018. gada drafta otrajā kārtā ar 53. numuru. Šosezon daudzsološais hokejists pārstāvējis Rietumu hokeja līgas (WHL) komandu Letbridžas "Hurricanes", 39 mačos atzīmējoties ar 43 punktiem (10+33).

"Viņš ir pirmo maiņu uzbrucējs, kurš ļoti labi slido," par Zakeru izteicās "Penguins" ģenerālmenedžeris Džims Raterfords. "Viņam vajadzētu iekļauties mūsu spēles stilā, jo viņam piemīt labs metiens, turklāt viņš māk labi kontrolēt ripu." Zakera piesaistīšana komandai bija īpaši svarīga, jo 2019. gada pašās beigās savainojumu guva viens no komandas līderiem Džeiks Gencels.

Zakers 2018. gada vasarā parakstīja piecu gadu līgumu ar Minesotas "Wild". Līguma kopējā summa ir 27,5 miljoni ASV dolāru jeb aptuveni 5,5 miljoni gadā. Šosezon Zakers 45 aizvadītajās spēlēs atzīmējies ar 14 vārtu guvumiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

"Nav viegli atdot pirmās kārtas drafta izvēli vai jaunu spēlētāju, bet jāsaprot fakts, ka šis nav īstermiņa ieguldījums. Zakers ir savos labākajos spēlētāja gados un mūsu logs ir vēl kādi divi trīs gadi. Katru gadu mēģinām uzvarēt un to cenšamies darīt arī tagad," darījumu skaidroja Raterfords.
Šobrīd ar iekrātiem 73 punktiem aizvadītās 53 spēles "Penguins" ieņem Austrumu konferences otro pozīciju, bet ceturto visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!