Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Penguins" mājās ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 2:1) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Pitsburgas komanda "Blackhawks" iepriekšējo reizi uzvarēja 2014.gada 30.martā, šajā laikā ciešot desmit zaudējumus pēc kārtas.

Otrā perioda pirmajā pusē nepilnu divu minūšu laikā Dominiks Kubalīks un Patriks Keins panāca 2:0 "Blackhawks" labā. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām Braiens Rasts vienus vārtus atguva, bet trešā perioda vidū Džeiks Gencels izlīdzināja rezultātu, abos vārtos asistējot Jevgēņijam Malkinam.

Pamatlaikā un pēc tam arī pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to spēles uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā. Mājiniekiem "bullīšus" realizēja Gencels un Džereds Makens, bet viesiem izcēlās Keins.

"Penguins" uzvaru gan aizēnoja fakts, ka trešā perioda pirmajā minūtēs Sidnijs Krosbijs guva ķermeņa apakšdaļas traumu, kā dēļ maču nenoslēdza.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu ripu, uzvarēja desmit no 15 iemetieniem un tik pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šajā sezonā 17 spēlēs guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Citā spēlē uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Matīss Kivlenieks, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 2:4 (2:1, 0:2 0:1) piekāpās Kolorādo "Avalanche" komandai, kuras rindās ar diviem vārtiem izcēlās aizsargs Keils Makars.

"Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš sezonas sākumā izkonkurējis Elvi Merzļikinu, šajā mačā atvairīja 32 no 36 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr no savainojuma turpina atkopties uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" mājās ar 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Balcers šonedēļ atgriezās uz ledus, bet vēl nav uzsācis kontakta treniņus.

Ziņots, ka Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā Stokholmā sestdien "NHL Global series" turnejas laikā ar rezultātu 3:5 (1:1, 0:2, 2:2) piekāpās Tampabejas "Lightning".

Visas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. Pitsburgas "Penguins" ar 21 punktu 17 mačos ir piektā, Bufalo "Sabres" ar 20 punktiem 17 dueļos atrodama desmitajā vietā, Kolumbusas "Blue Jackets" ar 15 punktiem 17 cīņās ir 13., bet Otavas "Senators" ar 13 punktiem 16 spēlēs atrodama 14.pozīcijā starp 16 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!