Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" piektdien cieta zaudējumu arī otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla mačā.

"Penguins" izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Bļugers šajā mačā piedzīvoja debiju Stenlija kausa izcīņā, jo pirmajā cīņā viņš palika rezervē. Piektdien viņš laukumā pavadīja 11 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Šīs spēles rezultātu gan atklāja "Penguins" hokejisti, kad 31.minūtē izcēlās viesu aizsargs Ēriks Gadbrensons, bet 34.minūtē neizšķirtu panāca Antonī Boviljē. Savukārt trešajā periodā pa vārtiem guva Džordans Eberle un Džošs Beilijs, kas "Islanders" komandai ļāva nodrošināt drošu panākumu.

Ņujorkas komandas vārtsargs Robins Lēners šajā mačā atvairīja 32 metienus.

Sērijas trešais mačs notiks svētdien Pitsburgā.

"Islanders" iepriekšējo reizi Stenlija kausā kādā no sērijām vadībā ar 2-0 bija tālajā 1983.gadā.

Regulārajā čempionātā Bļugers 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!