Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers svētdien guva savu piekto rezultativitātes punktu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), veicinot Pitsburgas "Penguins" vienības uzvaru ar rezultātu 4:2 pret Bostonas "Bruins".

Bļugers laukumā pavadīja 15:29 minūtes, kas viņam ir lielākais spēles laiks NHL karjeras laikā. Hokejists spēli sāka ceturtajā virknējumā, bet Pitsburgas treneru korpuss spēles laikā veica rokādi, sākot izmantot Bļugeru otrajā maiņā kopā ar uzbrucējiem Jevgeņiju Malkinu un Filu Keselu.

Sev atvēlētajās minūtēs Bļugers izpildīja divus metienus, veica četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, kā arī vienreiz atņēma viesiem ripu. Uzbrucējs 2:47 minūtes laukumā pavadīja arī mazākumā, izprovocēja pretiniekus uz vienu pārkāpumu un izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu - plus viens.

Spēles rezultāts tika atklāts visai ātri, Nikam Bjugstadam izceļoties ar vārtu guvumu pusotru minūti pēc mača sākuma. Rezultāts tika dubultots perioda vidusdaļā, kad aktīvi savā zonā nospēlēja Bļugers, palīdzēja atņemt ripu Bostonas vienībai un ar piespēli uz priekšu izgājienā izvirzīja Džaredu Makkanu. Makkans nepievīla, rezultāts kļuva 2:0, bet latvietim rezultatīva piespēle.

Bostonas komanda, kas pirms šīs spēles 19 mačus pēc kārtas bija tikusi pie punktiem, atbildi parādā nepalika. Davids Krejči realizēja vairākumu otrā perioda sākumā, tomēr Džeiks Gencels spēja atjaunot "Penguins" divu vārtu vadību.

Līdzīgs scenārijs atkārtojās trešajā periodā. Džons Mūrs minūti un vienu sekundi pirms trešās trešdaļas beigām deficītu samazināja, dodot viesiem pēdējo iespēju atgūties. Makkans gan spēja izcelties vēlreiz, panākot 4:2 ar raidījumu jau tukšos Bostonas vārtos.

Bļugers, kuram šī bija 15. spēle NHL, sezonas laikā sakrājis piecus punktus, pateicoties trim gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pitsburgas vienība 69 spēlēs guvusi 83 punktus, kas tai ļauj atrasties sestajā vietā Austrumu konferencē. Bostona, pateicoties 93 punktiem, ieņem otro vietu, bet nākamā "Penguins" pretiniece Vašingtonas "Capitals", kas pērn triumfēja NHL izslēgšanas spēlēs, ieņem trešo pozīciju.

Spēle pret "Capitals" tiks aizvadīta otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!