Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejistu Teodora Bļugera un Elvja Merzļikina pārstāvēto Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu duelī otrdien uzvarēja Pitsburgas "Penguins" vienība.

"Penguins" komanda mājās ar rezultātu 5:1 (0:1, 4:0, 1:0) pieveica Kolumbusas "Blue Jackets" komandu, kuras vārtus sargāja Jonass Korpisalo. Merzļikins spēlē nepiedalījās muguras savainojuma dēļ, kas piespieda viņam izlaist jau pirmdien aizvadīto treniņu.

Teodors Bļugers spēli aizvadīja ceturtajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 12:22 minūtes, no kurām 3:37 bija mazākumā. Uzbrucējs uzvarēja četros no desmit iemetieniem, izpildīja divus metienus, divreiz pretiniekiem atņēma ripu un atzīmējās ar lietderības koeficientu +1.

Pirmos vārtus guva viesi, kuri spēles devītajā minūtē izcēlās vairākumā. Vārtu priekšā aktīvi nospēlēja Gustavs Nīkvists, kurš palīdzēja jau, iespējams, vārtos slīdošai ripai patiešām tur nonākt, kā arī liedza vārtsargam Tristanam Džerijam to apstādināt.

Taču spēles otrajā periodā laukuma saimnieki guva četrus vārtus. Rezultātu 1:1 no vārtu priekšas panāca čehs Radims Zohorna. Uzbrukumā iesaistīts bija arī Bļugers, taču pirms Zohornas metiena ripai pieskārās vēl divi komandas biedri (Braiens Boils un Čads Rūvedels). Savukārt perioda turpinājumā divus vārtus guva Džefs Gencels, kurš abas reizes izmantoja Sidnija Krosbija rezultatīvas piespēles.

Spēlei punktu ar skaistu metienu bez ripas apstādināšanas pielika Jevgeņijs Malkins, kurš trešajā periodā realizēja vairākumu. Šajā epizodē pie trešās piespēles tika Krosbijs.

Džerijs mājinieku vārtos atvairīja 26 no 27 metieniem, bet Korpisalo tika galā ar 32 no 37 pretinieku raidījumiem.

Pitsburgas komanda, pateicoties uzvarai, pakāpās uz trešo vietu Austrumu konferencē (87 punkti 64 spēlēs), bet "Blue Jackets" vienība ar 67 punktiem 64 spēlēs ir devītajā vietā.

Sanhosē "Sharks" vienība otrdien izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:1, 2:0) uzvarēja Kalgari "Flames" vienību.

Rūdolfs Balcers spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadīja 13:57 minūtes (50 sekundes mazākumā) un izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī vienreiz atzīmējās ar spēka paņēmienu.

"Flames" vienība jau pēc deviņām minūtēm izvirzījās vadībā ar rezultātu 0:2, bet otrā perioda ievadā Mikaels Baklunds vēlreiz atjaunoja divu vārtu pārsvaru (1:3). Perioda izskaņā Timo Meiers gan deficītu samazināja, gūstot vārtus pēc asprātīga metiena no ļoti asa leņķa.

Savukārt uzvaru viesiem palīdzēja nodrošināt ļoti veiksmīgs 29 sekunžu nogrieznis trešās trešdaļas vidū. Vispirms Aleksandrs Barabanovs izcēlās no pašas vārtu priekšas, bet tūlīt pēc tam "Flames" kļūdījās savā zonā, atstājot savu vārtsargu Jakobu Markstremu vienatnē pret diviem pretiniekiem. Noā Gregors pirmo metienu nerealizēja, bet pēc Logana Kutūra raidījuma ripa iesprūda starp Markstrema kājsargiem, beigās tomēr pārslīdot pāri vārtu līnijai.

Uzvarētāju rindās Džeimss Reimers atvairīja 28 no 31 metiena, bet Markstrems tika galā ar 34 no 38 metieniem.

"Sharks" vienība ar 64 punktiem 63 spēlēs joprojām atrodas 13. pozīcijā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!