Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien izpildīja divas rezultatīvas piespēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlē, palīdzot Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandai viesos ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēt Leihaiveli "Phantoms" hokejistus.

Bļugers piedalījās arī uzvaras vārtu guvumā, kad Berijs Gērss izcēlās 15 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Uzbrucējs maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugers bez rezultativitātes bija palicis iepriekšējos četros mačos. Šosezon viņš 34 spēlēs guvis piecus vārtus un atdevis 16 rezultatīvas piespēles, tiekot pie lietderības rādītāja +15, kas visā līgā šajā ieskaitē dod vietu pirmajā divdesmitniekā.

Citā mačā jau četrpadsmito uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas hokejista Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda, kas viesos arī pagarinājumā ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) apspēlēja Tūsonas "Roadrunners".

Tiesa, Jevpalovs šoreiz laukumā neizgāja. Šosezon viņš 47 spēlēs pretinieku vārtsargus pārspējis 11 reizes, kā arī atdevis sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +10.

Tikmēr Sirakjūsas "Crunch", kuras rezervē palika Kristers Gudļevskis, mājās ar 4:3 (3:0, 1:1, 2:0) apspēlēja Ročesteras "Americans" komandu.

"Crunch" vārtos Edams Vilkoks atvairīja 27 no 30 metieniem.

Gudļevskis šosezon 28 spēlēs vidēji ielaidis 2,79 ripas un atvairījis 88,9% metienu.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā Klusā okeāna divīzijas un visas līgas līdere ir "Barracuda", kas tikusi pie 70 punktiem 48 spēlēs, jeb ieguvusi 72,9% punktu. Tikmēr Atlantijas divīzijas vadībā ir "Penguins" komanda, kas guvusi 79 punktus 56 spēlēs. "Penguins" ar 70,5% izcīnītu punktu ir otrā visā līgā.

Savukārt "Crunch" ar 66 punktiem 55 spēlēs ir Ziemeļu divīzijas galvgalī.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!