Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja Pitsburgas "Penguins" vienībai ar rezultātu 5:2 pārspēt Filadelfijas "Flyers".

Bļugers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 18:26 minūtes, kas viņam ir sezonas lielākais spēles laiks. No tām vairāk nekā piecas minūtes viņš nospēlēja mazākumā. Sev atvēlētajā laikā latvietis pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja trīs pretinieku metienus un uzvarēja 43% iemetienu. Tiesa, viņš bija laukumā abas reizes, kad "Flyers" guva vārtus.

"Flyers" komanda šajā mačā pirmā guva vārtus, kad precīzs 23. minūtē bija Džoels Farabī, tomēr jau minūti vēlāk Kasperi Kapanens pārtvēra ripu un izgājienā izlīdzināja rezultātu. Mača 29. minūtē Kapanens guva vēl vienus vārtus, savukārt vēl divas minūtes vēlāk Braiens Rasts "Penguins" komandai panāca rezultātu 3:1.

Farabī deva "Flyers" cerības un atspēlēšanos, gūstot savus otros vārtus, tomēr spēle noslēdzās ar Kodija Sisī un Maika Matesona precīzajiem metieniem.

Savukārt piecu zaudējumu sēriju pārtrauca bez Latvijas vārtsargiem spēlējošā Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar rezultātu 4:1 pārspēja Detroitas "Red Wings".

Somijas vārtsargs Jonass Korpisalo atvairīja 19 no 20 pretinieku metieniem. Savukārt Elviss Merzļikins ārstē savainojumu, bet Matīss Kivlenieks nosūtīts uz fārmklubu.

"Blue Jackets" rindās vārtus guva Kems Etkinsons, Railijs Nešs, Džeks Roslovičs un Būns Dženers. "Red Wings" rindās precīzs bija Antonijs Manta.

"Penguins" ar 21 spēlē nopelnītiem 25 punktiem ir piektajā vietā Austrumu divīzijā. To pašu "Blue Jackets" ieņem Centrālajā divīzijā ar 23 punktiem 24 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!