Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 5:3 izbraukumā pārspēja Čikāgas "Blackhawks", bet uzvarētāju rindās Teodors Bļugers nopelnīja 10 minūšu noraidījumu par rupjību.

Bļugers šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Raienu Pelingu un Džošu Arčibaldu un laukumā pavadīja 14:25 minūtes, no kurām 3:23 nospēlēja mazākumā. Latvietis izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus, kā arī nopelnīja noraidījumu par rupjību. Maču viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" šajā mačā nenosargāja trīs vārtus pārsvaru. Līdz 25 minūtei Broks Makgins, Jevgeņijs Maklins un Rikards Rakels panāca rezultātu 30:0, bet līdz otrās trešdaļas beigām "Blackhawks" divus vārtus atspēlēja. Filips Kuraševs 46. minūtē panāca arī izlīdzinājumu 3:3, taču mača galotnē, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, Sidnijs Krosbijs savāca vārtsarga atvairīto ripu un atguva "Penguins" vadību. Pamatlaiks noslēdzās Džefa Kārtera precīzo metienu tukšajos Čikāgas kluba vārtos.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar rezultātu 5:3 pārspēja Floridas "Panthers".

Kolumbusas komandas vārtus sargāja Daniils Tarasovs, kurš tika galā ar 47 no 50 pretinieku metieniem. Savukārt Džonijs Gudro izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, vēl precīzi meta Jegors Činahovs, Kents Džonsons, Šons Kuralijs un Būns Dženers. "Panthers" rindās vārtus guva Metjū Tkačuks, Ārons Ekblads un Kolins Vaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!