Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ceturtdien, 13. janvārī, ar rezultatīvu piespēli izcēlās Teodors Bļugers, bet tas neglāba viņa pārstāvēto vienību Pitsburgas "Penguins", kas ar 2:6 (1:1, 0:1, 1:4) piekāpās Losandželosas "Kings".

Pēc "Penguins" desmit uzvaru sērijas Pitsburgas komanda pēdējos trīs mačos piedzīvojusi divus zaudējumus.

Lai gan komanda zaudēja, Bļugeram un viņa maiņai šī bija veiksmīga spēle. Nospēlētās 14:58 minūtēs latviešu uzbrucējs uzvarēja trijos no deviņiem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar lielisku lietderības koeficientu +2.

Pēdējās trešdaļas sākumā Bļugers labi pacīnījās pretinieku zonā, tad no aizvārtes atdeva piespēli Radimam Zohornam, kurš tobrīd panāca 2:2. Bļugeram tas bija 14. rezultativitātes punkts sezonā, viņa kontā 35 spēlēs ir septiņi gūti vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Drīz pēc Zohornas gūtajiem vārtiem "Kings" lauza spēles gaitu, nepilnas pusotras minūtes laikā panākot 5:2. Atlikušajā laikā "pingvīni" nespēja saasināt cīņu, piekāpjoties ar 2:6. "Kings" rindās divus vārtus guva Anže Kopitars, bet pa reizei precīzi bija Dastins Brauns, Maikls Andersons, Viktoes Arvidsons un Šons Durci, bet "Penguins" labā vēl vienus vārtus guva Kirss Letangs, pirmā perioda piektajā minūtē panākot 1:0.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā vienība Sanhosē "Sharks", kas ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Balceram šī bija atgriešanās spēle "Sharks" rindās. Latvijas izlases uzbrucējs traumas dēļ nebija spēlējis vairāk kā mēnesi, iepriekšējo maču aizvadot vien 4. decembrī (arī pret "Rangers").
Balcers laukumā bija 17:05 minūtes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Rangers" komandai uzvaru nodrošināja Kriss Kreiders. Ņujorkas komandas kapteiņa asistents pirmā perioda vidū guva savus 22. vārtus sezonā, bet mača izskaņā vēl raidīja ripu jau tukšos "haizivju" vārtos. Kreideram šie bija 200. vārti NHL karjerā. Vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva Breidens Šneiders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!