Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmsssezonas pārbaudes spēlē svētdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās Pitsburgas "Penguins" latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, bet Kolambusas "Blue Jackets" sastāvā vārtsargs Elvis Merzļikins ielaida piecas ripas savos vārtos.

Bļugers svētdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās jau pirmajā periodā, bet "Penguins" pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Detroitas "Red Wings". Pēc Bļugera un Brendona Taneva piespēlēm spēles sestajā minūtē Braiens Dumulins panāca 1:0, otrajā periodā "Penguins" nonāca zaudētājos ar 1:2, bet neilgi pirms otrā partraukuma izlīdzināja rezultātu. Trešajā periodā vārti netika gūti, bet pagarinājuma trešajā minūtē Madisons Bovijs nodrosināja "Red Wings" uzvaru.

Bļugers laukumā bija 21:35 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks starp uzbrucējiem "Penguins" komandā. Latvijas izlases uzbrucējs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, reizi bloķēja pretinieku metienu, bet viņa lietderības koefricients bija pozitīvs +1.

Citā mačā Merzļikins atvairīja 29 no 34 metieniem, bet "Blue Jackets" ar 3:5 zaudēja Sentluisas "Blues". Merzļikins šoreiz visu maču sargāja "Blue Jackets" vārtus, bet tas neglāba komandu no zaudējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!