Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Latvijas hokejists Teodors Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 5:1 pārspēja Ņujorkas "Rangers".

Bļugers spēles trešajā periodā uzvarēja iemetienā aizsardzības zonā un iesāka pretuzbrukumu, kurā viņš piespēlēja Zakam Estonam-Rīsam. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārtu guvumu ieskaitīja. Tas Bļugeram bija 12. rezultativitātes punkts šajā sezonā, un viņš 14 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 17:09 minūtes, no kurām 50 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja 60 % iemetienu. Latvietis spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Spēles otrajā minūtē Mika Zibanejads izvirzīja vadībā "Rangers" hokejistus, bet pirmā perioda beigu daļā "Penguins" 61 sekundes laikā guva trīs vārtus, precīzi metot Džonam Marino, Kasperi Kapanenam un Sidnijam Krosbijam. Trešajā periodā Jevgeņijs Malkins un Estons-Rīss pielika punktu pārliecinošajai uzvarai.

"Penguins" NHL Austrumu divīzijā ar 29 punktiem 24 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā, divīzijas līderei Ņujorkas "Islanders" zaudējot piecus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!