Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un sekmēja Pitsburgas "Penguins" uzvaru ar rezultātu 5:0 pār Bufalo "Sabres", kas spēlēja bez Zemgus Girgensona.

Bļugers rezultatīvi piespēlēja "Penguins" otro vārtu guvumā, kad iesāka uzbrukumu, kas noslēdzās ar Braiena Dumulina precīzo metienu. Tā latvietim bija trešā rezultatīvā piespēle, un tagad viņš savā NHL karjerā guva sešus rezultativitātes punktus (3+3) 17 spēlēs.

Bļugers šajā mačā spēlēja otrajā virknējumā kopā ar Jevgeņiju Malkinu un Filu Keselu, un viņš laukumā pavadīja 14:09 minūtes. Šajā laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Girgensons palika "Sabres" komandas rezervē. Latvietis šajā sezonā 61 spēlē guvis trīs vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

"Penguins" labā šajā mačā vārtus guva arī Fils Kesels, Patriks Hornkvists, Niks Bjugstads un Džeiks Gencels. Savukārt vārtsargs Keisijs DeSmits atvairīja visus 26 "Sabres" komandas spēlētāju metienus.

Citā NHL spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda ar rezultātu 2:0 pārspēja Sentluisas "Blues".

Balcers spēlēja "Senators" otrajā virknējumā kopā ar Krisu Tīrniju un Bobiju Raienu, un latvietis laukumā pavadīja 16:08 minūtes. Balcers šajā laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja trīs metienus un iekrāja lietderības koeficientu +1. 26 NHL mačos Balcers iekrājis astoņus rezultativitātes punktus, gūstot četrus vārtus un izdarot četras piespēles.

"Senators" labā vārtus guva Kriss Volanins un Tīrnijs, bet vārtsargs Anderss Nilsons atvairīja visus 35 pretinieku metienus.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 87 punktiem 71 spēlē ir sestajā vietā, bet "Sabres" ar 69 punktiem 70 spēlēs ieņem 12. pozīciju. Savukārt "Senators" ar 54 punktiem 71 mačā ierindojas konferences pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!