Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien latvietis Teodors Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja dramatisku zaudējumu ar rezultātu 2:3 Tampabejas "Lightning".

Bļugers otrā perioda sākumā pretuzbrukumā ieveda ripu uzbrukuma zonā un palīdzēja Brendonam Tanevam izlīdzināt rezultātu 1:1. Latvietis aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 16:28 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja 53 % no iemetieniem un iekrāja lietderības koeficientu +1. 3:59 minūtes Bļugers nospēlēja mazākumā.

Otrā perioda izskaņā Džeiks Gencels izvirzīja vadībā "Penguins" ar 2:1, bet Sedriks Pakets un Viktors Hedmans trešajā periodā nodrošināja uzvaru "Lightning". Hedmans precīzi meta 53 sekundes pirms pamatlaika beigām, realizējot vairākumu, bet "Penguins" mazākuma brigādē tobrīd laukumā bija arī Bļugers. Pitsburgas hokejistu izmisīgie mēģinājumi izraut pagarinājumu bija neveiksmīgi.

Bļugers šīs sezonas 10 spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" pēc 11 spēlēm ar 12 punktiem ierindojas piektajā vietā, līderei Bufalo "Sabres" zaudējot piecus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!