Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā, kamēr viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda viesos ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:0, 3:2) pārspēja Springfīldas "Thunderbirds".

Bļugers ar rezultatīvu piespēli izcēlās pamatlaika pēdējās sekundēs, kad viņa komandas biedrs Edams Džonsons raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Viņš šosezon 33 spēlēs guvis desmit vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

Tikmēr vārtsargs Kristers Gudļevskis nespēja glābt Bridžportas "Sound Tigers" komandu no zaudējuma. "Sound Tigers" viesos ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Ročesteras "Americans" hokejistiem.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 25 no 28 pretinieku mestajām ripām.

Latviešu vārtsargs šosezon 15 spēlēs vidēji ielaidis 2,92 ripas un atvairījis 89,0% metienu.

Tāpat zaudējumu cieta uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar 0:5 (0:2, 0:1, 0:2) kapitulēja Sandjēgo "Gulls" hokejistiem.

Četrus no pieciem vārtiem "Barracuda" ielaida mazākumā.

Balcers šajā spēlē četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šosezon 30 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis 16 rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -6.

Kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 43 punktiem 33 spēlēs ieņem trešo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 37 punktiem ir piektā. Savukārt Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 25 punktiem 31 cīņā ieņem pēdējo - septīto - pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā piektā ar 32 punktiem 30 mačos ir Sanhosē "Barracuda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!