Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 29. oktobrī, graujošu uzvaru izcīnīja Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins", kas ar 7:1 (4:0, 2:0, 1:1) nepažēloja Filadelfijas "Flyers".

"Penguins" graujošākajā uzvarā šajā sezonā Latvijas izlases uzbrucējs nospēlēja 16:58 minūtes, laukumā dodoties 27 nomaiņās, kas bija lielākais rādītājs Pitsburgas komandā. Rezultativitātes punktus gan latvietis neguva, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja 11 no 20 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs "+1".

"Penguins" šī bija astotā uzvara 13 spēlēs, bet oktobrī Pitsburgas komanda četros no uzvarētajiem mačiem guva septiņus vārtus. Tā ir pirmā reize kopš 1992. gada oktobra, kad kāda komanda vienā mēnesī spējusi gūt vismaz septiņus vārtus četrās vai vairāk spēlēs.

Pitsburgas hokejisti pamatus panākumam ielika jau pirmajā trešdaļā, deviņu minūšu laikā gustot četrus vārtus. Otrajā periodā "Penguins" guva vēl divus vārtus, noņemot visas bažas par spēcīgāko komandu šajā duelī. Uzvarētājiem vārtus guva Džastins Šulcs, Džareds Makāns, Dominiks Simons, Sidnijs Krosbijs, Džeks Gencels, Zeks Astons-Rīze un Dominiks Kahuns. "Flyers" rindās ar vienīgo golu izcēlās Oskars Lindbloms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!