Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" un Bufalo "Sabres" komandas sestdien izcīnīja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs, Latvijas hokejistiem izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

"Penguins" izbraukumā ar 7:2 (2:1, 3:1, 2:0) sagrāva Detroitas "Red Wings".

Bļugers rezultatīvi piespēlēja spēles pirmo vārtu guvumā, kad 14.minūtē vārtu priekšā atrada aizsargu Čedu Revedelu, kurš ripu vārtos raidīja zem mājinieku vārtsarga Tomasa Greisa kājsarga.

Uzbrucējs laukumā pavadīja 12 minūtes un 30 sekundes, no tām minūti un 34 sekundes spēlējot mazākumā. Viņa kontā arī divi spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens, 63% uzvarētu iemetienu un +/- rādītājs +1.

Šosezon Bļugers 62 mačos sakrājis deviņus vārtus un 17 rezultatīvas piespēles, kā arī +/- rādītāju +11.

Trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Kriss Letāns, pa diviem - Jevgeņijs Malkins (2+0), Rikards Rakels, Sidnijs Krosbijs un Revedels (visiem - 1+1).

Vārtos Keisijs Desmits atvairīja 23 metienus.

"Penguins" ar 101 punktu 79 spēlēs ir sestā Austrumu konferencē, bet "Red Wings" ar 70 punktiem 79 cīņās šajā konferencē ieņem 12.pozīciju.

Tikmēr "Sabres" savā laukumā ar 5:3 (1:1, 3:0, 1:2) uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Girgensons pie rezultatīvas piespēles tika 33.minūtē, kad uzsāka kombināciju, kas beidzās ar Vinija Hinostrozas vārtiem, panākot 4:1.

Girgensons uz ledus bija 12 minūtes un 21 sekundi, no kurām 52 sekundes mazākumā un 38 sekundes vairākumā. Šajā laikā viņš pielietoja vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, pa reizei pārtvēra ripu un viņam to atņēma, uzvarēja pusē iemetienu un tika pie +/- rādītāja +1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 54 cīņās sakrājis desmit vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī +/- rādītāju -7.

Uzvarētāju labā pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Džefs Skiners, Teidžs Tompsons (abiem - 1+1) un Viktors Ūlofsons (0+2).

Viesiem divus (1+1) punktus sakrāja aizsargs Noā Dobsons.

Abas komandas jau zaudējušas cerības spēlēt Stenlija kausa izcīņā. "Sabres" ar 73 punktiem 80 spēlēs ir 11. Austrumu konferencē, kur "Islanders" ar 80 punktiem 78 mačos ieņem devīto pozīciju.

NHL regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!