Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins
Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda piektdien tika pie kārtējās uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta ietvaros, viesos ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspējot Leihaiveli "Phantoms" hokejistus.

Bļugers ar rezultativitāti neizcēlās, reizi meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Oskars Sundkvists, bet vārtos Tristans Džerijs atvairīja 21 metienu, trešo reizi sezonā paliekot "sausā".

Bļugers šosezon 49 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis 20 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +24, kas ir sestais labākais rezultāts līgā, taču tikai trešais komandā.

Vēl vienā mačā Kristers Gudļevskis palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Sirkjūsas "Crunch" viesos pagarinājumā ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) zaudēja Bingemtonas "Senators".

"Crunch" vārtus sargāja Maiks Makena, atvairot 22 no 26 metieniem.

Gudļevskis šosezon 35 spēlēs izcīnījis 13 uzvaras, vidēji ielaižot 2,68 ripas un atvairot 89,6% metienu.

Visas līgas vadībā ar 91 punktu 63 spēlēs atrodas Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas ir pirmā arī Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kamēr "Penguins" ar 100 punktiem 71 mačā ir pirmā Atlantijas divīzijā un otrā visā līgā. "Barracuda" vienība šobrīd savākusi 72,2% punktu, bet "Penguins" - 70,4%. Abas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr "Crunch" ar 82 punktiem 72 cīņās ir otrā labākā Ziemeļu divīzijas komanda un arī, visticamāk, piedalīsies izslēgšanas sacensībās.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!