Foto: F64

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda piektdien tika pie uzvaras, bet pārējo latviešu pārstāvētās komandas cieta zaudējumus Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs.

"Penguins" viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:3, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Hartfordas "Wolf Pack" komandu, izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Uzvaras vārtus pagarinājuma pēdējā minūtē viesiem guva Nīderlandē dzimušais Daniels Sprongs, kurš šosezon pretinieku vārtsargus pārspējis 27 reizes, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Sprongs ar 54 punktiem ir "Penguins" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs.

Tāpat "Penguins" rindās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Kristians Tomass.

Bļugers pie rezultativitātes punktiem netika, četras reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Šosezon viņš 63 spēlēs izcēlies ar 18 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +18, būdams "Penguins" trešais rezultatīvākais hokejists.

Tikmēr citā mačā četrus metienus pa vārtiem izdarīja arī Rūdolfs Balcers, bet viņa pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" viesos pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Grendrepidsas "Griffins" komandai, ciešot piekto neveiksmi pēdējos septiņos mačos.

"Bullīšu" sērijā Balcers bija vienīgais, kas savā komandā guva vārtus, taču ar to bija par maz panākumam, jo "Griffins" spēlētāji četrās sērijās izcēlās divas reizes.

Balcers spēli noslēdza bez rezultativitātes punktiem un negatīvu lietderības koeficientu -1, bet šosezon viņa rēķinā 60 spēlēs ir 18 gūti vārti un 23 rezultatīvas piespēles, ar 41 punktu latvietim esot labākajam komandā.

Vēl vienā mačā "sauso" zaudējumu piedzīvoja Kristers Gudļevskis un Bridžportas "Sound Tigers", kas viesos ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) kapitulēja Springfīldas "Thunderbirds" komandai, kura pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju.

Gudļevskis atvairīja 25 no 30 metieniem, bet uzvarētājiem soms Harri Seteri tika galā ar 39 metieniem, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Tāpat "Thunderbirds" labā divus vārtus guva Entonijs Greko.

Šosezon Gudļevskis 35 spēlēs vidēji ielaidis 2,88 ripas un atvairījis 89,6% metienu.

Rezervē šoreiz palika cits Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" viesos ar 1:3 (0:0, 1:3, 0:0) zaudēja Sandjego "Gulls" komandai.

Vārtus zaudētājiem sargāja Džefs Zetkofs, kurš atvairīja 20 no 23 metieniem.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā "Monsters" spēlē trešdien Kivlenieks tika pie pirmās "sausās" uzvaras AHL karjerā, palīdzot ar 6:0 uzvarēt Stoktonas "Heat" komandu. Latvietis atvairīja 28 sāncenšu metienus, bet šosezon viņš 38 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 3,09 ripas un atvairījis 89,4% pretinieku metienu.

Visbeidzot aizsargs Kristofers Bindulis netika pieteikts spēlei, bet viņa pārstāvētā Hēršijas "Bears" viesos ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Jūtikas "Comets" vīriem. Bindulis ārpus pieteikuma palika otrajā mačā pēc kārtas.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 88 punktiem 68 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 74 punktiem 68 mačos ir piektā. Savukārt pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 65 punktiem 70 cīņās ieņem "Bears".

Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 54 punktiem 68 cīņās ieņem pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr "Barracuda" ar 64 punktiem 61 mačā ir septītā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!