Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) savā laukumā piekāpās Floridas "Panthers".

Bļugers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 15:03 minūtes, spēlējot kopā ar Brendonu Tanevu un Zaku Estonu-Rīzu. Viņš izcēlās ar pieciem spēka paņēmieniem, kas bija labākais rādītājs komandā, uzvarēja 16 iemetienos un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu.

Spēles pirmajās četrās minūtēs abas komandas guva pa vieniem vārtiem, "Panthers" vienību vadībā izvirzot Frenkam Vatrano, bet Džeredam Makanam rezultātu izlīdzinot. 11. minūtē Brets Konolijs atguva vadību viesu komandai, bet pēc tam ritēja sīva cīņa, un ilgāku laiku vārti netika gūti. Spēles 49. minūtē Maiks Hofmans panāca rezultātu 3:1, bet noslēgumā Jevgeņijs Dadonovs panāca mača gala rezultātu.

"Panthers" vārtsargs Kriss Drīdžers atvairīja 31 no 32 "Penguins" metieniem un palīdzēja savai komandai gūt pirmo uzvara Pitsburgas arēnā sešu gadu laikā.

"Penguins" ar 55 punktiem 42 spēlēs saglabāja trešo vietu Austrumos, bet "Panthers" ar 49 punktiem pakāpās uz astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!