Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja Pitsburgas "Penguins" vienībai ar rezultātu 3:2 pārspēt Ņujorkas "Rangers".

Bļugers šajā mačā tika pacelts uz trešo uzbrucēju virknējumu un laukumā darbojās kopā ar Kasperi Kapanenu un Džeisonu Zakeru. Latvietis laukumā pavadīja 16:58 minūtes, no kurām minūti un 32 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja 55% iemetienu un maču noslēdza ar lietderības koeficientu +1. Metienus pa vārtiem Bļugers šajā mačā neizdarīja.

Spēles 17. minūtē Kolins Blekvels izvirzīja Ņujorkas komandu vadībā, tomēr otrā perioda vidū Braiens Rasts pēc Sidnija Krosbija piespēles rezultātu izlīdzināja. Sešas minūtes vēlāk Raiens Stroms atguva vadību "Rangers" vienībai, savukārt trešajā periodā Džereds Makans un Džeiks Gencels nodrošināja uzvaru "Penguins" komandai, precīzi metot spēles 43. un 59. minūtē.

Ar divām rezultatīvām piespēlēm šajā spēlē izcēlās Sidnijs Krosbijs, bet vārtsargs Tristians Džerijs atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem. "Rangers" vārtos Igors Šestjorkins tika galā ar 16 no 19 metieniem.

Citā mačā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 5:3 pārspēja Minesotas "Wild". "Sharks" komandai vēl nav pievienojies Rūdolfs Balcers, kuram vēl aptuveni nedēļu jāpavada pašizolācijā.

Savukārt Bufalo "Sabres" bez savainotā Zemgus Girgensona ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienos pieveica Vašingtonas "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!