Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Teodors Bļugers guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, palīdzot Pitsburgas "Penguins" gūt graujošu uzvaru, bet citā mačā Bufalo "Sabres" rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Zemgus Girgensons.

Bļugers svētdien, 27. martā, saņēma spēles otrās zvaigznes godu, bet "Penguins" ar 11:2 (2:0, 5:2, 4:0) sagrāva Detroitas "Red Wings". Bļugeram tā ir otrā spēle šajā sezonā, kad viņš gūst trīs rezultativitātes punktus. Šajā sezonā latviešu uzbrucējs 50 spēlēs guvis deviņus vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, tikai par vienu rezultativitātes punktu tagad atpaliekot no sava NHL karjeras rekorda.

Pirmā perioda 15. minūtē "Penguins" pretuzbrukumā pēc Radima Zohornas piespēles Bļugers ar perfektu plaukstas metienu panāca 2:0. Bļugers šajā mačā nospēlēja 16:32 minūtes, uzvarēja piecos no septiņiem iemetieniem, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja pretinieku metienu, bet cīņu noslēdza ar lietderības koeficientu +4.

Par spēles spožāko zvaigzni atzina "Penguins" uzbrucēju Jevgeņiju Malkinu, kurš guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Vēl uzvarētājiem vārtus guva Kasperi Kapanens, Džefs Kārters, Braiens Rasts, Sidnijs Krosbijs, Dantons Heinens, Braiens Boils un Rikards Rakels. "Red Wings" rindās izcēlās Dilans Larkins un Jakubs Vrna.

Girgensons svētdien izcēlās ar savu sesto rezultatīvo piespēli sezonā, bet Bufalo "Sabres" pagarinājumā ar 4:5 (1:2, 2:1, 1:1, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Rangers". Girgensonam šajā sezonā tagad ir 14 rezultativitātes punkti (astoņi vārti un sešas rezultatīvas piespēles).

Otrā perioda septītajā minūtē Girgensons atdeva piespēli Kailam Okpozo, kurš pēc individuāla reida panāca 3:2 "Sabres" labā. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 14:39 minūtes, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, bet cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" rindās divus vārtus guva Frenks Vatrano, bet vēl reizi precīzs bija Džefs Skiners. "Rangers" labā pamatlaikā vārtus guva Rasmuss Asplunds, Vils Batčers, Aleksiss Lafrenjē un Artemijs Panarins, bet uzvaras golu pagarinājuma trešajā minūtē guva K'Andrē Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!