Foto: LETA

Laikraksta "Latvijas Avīze" ekspertu aptaujā par 2022.gada labāko Latvijas hokejistu nosaukts Teodors Bļugers.

Tradicionālajā aptaujā piedalījās 40 eksperti - 20 mediju pārstāvji un 20 ar hokeju tieši saistītu speciālistu. Katrs respondents nosauca sešus labākos savā skatījumā un par pirmo vietu tika piešķirti seši punkti, otro - pieci un tā tālāk.

Bļugers kā labākais tika nosaukts 23 reizes, bet kopumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba uzbrucējs tika pie 200 punktiem. Viņam šis ir trešais Latvijas labākā gada hokejista tituls, jo uzvarēja arī otrajā (2019.gadā) un ceturtajā (2021.gadā) aptaujā. Pirmajā un trešajā reizē labākais izrādījās vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram šoreiz piektā vieta.

Uzvarai pietika ar 200 punktiem, kas ir otrs mazākais titula izcīnīšanai nepieciešamais punktu skaits aptaujas vēsturē. Pieci respondenti pirmajā vietā lika Rūdolfu Balceru, četri - aizsargu Uvi Balinski.

Balceram otrā vieta ar 134 punktiem, trešais Zemgus Girgensons ar 111 punktiem, bet tālāk sekoja Latvijas izlases kapteinis Rodrigo Ābols ar 73 punktiem. Sešniekā arī Merzļikins un Balinskis, kurš kā pirmais aizsargs aptaujas vēsturē nopelnīja 60 punktus. Kopumā respondenti savās anketās minēja 24 hokejistus, kas arī ir rekords.

Ar pilniem aptaujas rezultātiem un balsotāju izvēli iespējams iepazīties "Latvijas Avīzes" 4.janvāra numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!