Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien guva pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Lasvegasas "Golden Knights" sastāvā, palīdzot izcīnīt uzvaru izbraukumā ar rezultātu 5:3 pār Filadelfijas "Flyers".

Bļugers Lasvegasas komandas sastāvā aizvadīja savu septīto spēli, un līdz šim viņš jaunās komandas sastāvā bija iekrājis trīs rezultatīvas piespēles. Mača pret "Flyers" 32. minūtē Bļugers aktīvi nospēlēja vārtu priekšā un ar atkārtotu metienu pārspēja Filadelfijas komandas vārtsargu, panākot spēles rezultātu 3:1.

Šajā sezonā Bļugers 52 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokejists šajā mačā spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Filu Keselu un Polu Koteru un laukumā pavadīja 13:04 minūtes, no kurām 23 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, uzvarēja 45 % iemetienu un ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

"Golden Knights" šajā mačā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad devītajā minūtē precīzi meta Pāvels Dorofejevs, bet 21. minūtē – Ivans Barbaševs. Trevis Senheims vienus vārtus "Flyers" komandai atguva, bet Bļugers atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Džonotans Maršeso panāca jau trīs vārtu pārsvaru "Golden Knights" vienībai, bet turpinājumā Niks Sīlers un Morgans Frosts divu minūšu laikā divus vārtus atspēlēja, pietuvinot Filadelfiju līdz viena gola deficītam. "Flyers" lūkoja izlīdzināt rezultātu, bet tas neizdevās, jo Barbaševs raidīja ripu tukšos vārtos.

"Golden Knights" hokejisti NHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 90 punktiem 68 spēlēs ierindojas pirmajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!