Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers trešdien, 5. augustā, guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa kvalifikācijas spēlē, bet tas neglāba Pitsburgas "Penguins" no zaudējuma – "pingvīni" ar 3:4 (2:1, 1:2, 0:1) piekāpās Monreālas "Canadiens".

Sērijā līdz trīs uzvarām "Penguins" hokejisti nonākuši zaudētājos ar 1-2. Sērijas nākamais mačs notiks jau rītvakar.

Otrā perioda sestajā minūtē "Penguins" pretuzbrukumā Latvijas izlases uzbrucējs burzmā pamanījās "iebakstīt" ripu vārtos, tobrīd panākot 3:1 savas komandas labā.

Bļugeram šie bija pirmie vārti karjerā Stenlija kausa izcīņā. Visā mačā Bļugers laukumā bija 12:57 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 17 iemetieniem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Pirmā perioda piektajā minūtē Šī Vēbers vadība izvirzīja "Canadiens", bet tad pirmā perioda vidū 59 sekunžu laikā Patriks Hornkvists un Džeisons Cukers vairākumā panāca 2:1 jau "pingvīnu" labā. Bļugera gūtie vārti nostiprināja Pitsburgas komandas vadību, tomēr viņa vienība pārsvaru nenosargāja.

Otrā perioda turpinājumā Džonatans Druins un Pols Bairons izlīdzināja rezultātu, bet trešā perioda sestajā minūtē Džefs Perijs nodrošināja "Canadiens" uzvaru.

Šajā sezonā Bļugers aizvadījis 69 mačus, kurās guvis deviņus vārtus un izdarījis 13 rezultatīva spiespēles. Visā NHL karjerā 97 spēlēs viņa kontā ir 15 goli un 17 rezultatīvas piespēles.

Pēc Covid-19 pandēmijas pauzes NHL sezonu atsāka Toronto un Edmontonā, kur notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!