Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Pitsbrugas "Penguins" ar rezultātu 4:2 pārspēt Ņujorkas "Rangers".

Mača 23. minūtē "Penguins" spēlēja mazākumā, un Bļugers saņēma piespēli no Brendona Taneva, devās uz vārtu priekšu, kur ar nūjas neērto pusi iedabūja ripu "Rangers" vārtos. Latvijas hokejistam tas bija ceturtais vārtu guvums šajā sezonā, bet kopumā viņš iekrājis 13 rezultativitātes punktus.

Šajā mačā Bļugers laukumā pavadīja 15:37 minūtes, no kurām 2:17 viņš nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 64% iemetienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Rangers" hokejisti šajā mačā izvirzījās vadībā mača desmitajā minūtē, precīzi metot Džekam Džonsonam, bet deviņas minūtes vēlāk Džeiks Gencels rezultātu izlīdzināja. Bļugers ar savu precīzo metienu deva "Penguins" vienībai vadību, savukārt Kasperi Kapanens 20 sekundes pirms perioda beigām panāca rezultātu 3:1. Raiens Stroms 44. minūtē vienu vārtus "Rangers" vienībai atguva, bet mačs noslēdzās ar Sidnija Krosbija precīzo metienu no laukuma centra tukšos vārtos.

Šī "Penguins" bija piektā uzvara sezonā pār "Rangers" vienību.

Citā mačā Elvis Merzļikins palika Kolumbusas "Blue Jackets" rezervē, bet viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 2:4 piekāpās Floridas "Panthers".

Jonass Korpisalo atvairīja 29 no 32 pretinieku metieniem, bet ceturtos vārtus "Panthers" guva, kad vārtsargs no Somijas bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

"Panthers" labā šajā mačā vārtus guva Juho Lammiko, Patriks Hornkvists, Olivers Tipets un Kārters Verhegī, kurš meta tukšajos vārtos. "Blue Jackets" rindās precīzi bija Maikls del Zoto un Olivers Bjorkstrands.

"Penguins" NHL Austrumu divīzijas kopvērtējumā ar 31 punktu 25 spēlēs ierindojas trešajā vietā, bet "Blue Jackets" ar 25 punktiem 27 spēlēs ieņem piekto vietu Centrālajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!