Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers pirmdien ar rezultatīvu piespēli veicināja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" uzvaru Austrumu konferences "play-off" pirmās kārtas ceturtajā spēlē.

Pitsburgas "Penguins" vienība mājās ar rezultātu 7:2 (1:1, 5:1, 1:0) pieveica Ņujorkas "Rangers" hokejistus, sērijā panākot pārsvaru 3-1.

Bļugers uzvarētāju rindās nospēlēja 13:26 minūtes, no kurām 1:16 bija mazākumā. Centra uzbrucējs uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī vienreiz meta pa pretinieku vārtiem. Viņš tika pie lietderības koeficienta +1.

Ar pirmajiem vārtiem spēlē izcēlās viesi, mača trešajā minūtē precīzu metienu izpildot Aleksim Lafreņē. Sidnijs Krosbijs rezultātu izlīdzināja perioda vidusdaļā, bet īstā "Penguins" komandas atbilde sekoja otrajā trešdaļā, kuras laikā laukuma saimnieki divreiz guva pa divām vārtiem 30 sekunžu laikā.

Bļugers rezultatīvo piespēli izpildīja trešdaļas 12. minūtē, kad izkārtoja Markam Frīdmanam viņa pirmos vārtus izslēgšanas spēlēs. "Penguins" vienība tobrīd jau panāca rezultātu 4:1.

Adams Fokss uz brīdi samazināja rezultāta starpību, bet Dantons Hainens un Džefs Kārters perioda izskaņā jau nodrošināja rezultātu 6:2, kā arī otro maču pēc kārtas piespieda "Rangers" komandai veikt vārtsarga Igora Šestjorkina nomaiņu.

Otrās trešdaļas beigu pusē Bļugers aiz pretinieku vārtiem tika paklupināts un piedzīvoja sāpīgu kritienu, kura dēļ viņš devās uz ģērbtuvēm. Latvijas hokejists spēli varēja turpināt trešajā periodā, bet tā laikā mačam punktu ar septīto vārtu guvumu pielika Jevgeņijs Malkins.

"Penguins" komandas vārtus turpina sargāt 30 gadus vecais "play-off" debitants Luiss Domings, kurš atvairīja 22 no 24 metieniem. Nomināli trešais vārtsargs aizstāj savainotos Tristanu Džariju un Keisiju Desmitu, par ko izpelnījies "Penguins" līdzjutēju atbalstu.

Savukārt Šestjorkins, kurš regulārajā sezonā pret Pitsburgas vienību ielaida tikai četras ripas četrās spēlēs, atvairīja vien 24 no 30 raidījumiem. Noslēdzošajā periodā viņu aizstāja Aleksandrs Georgijevs, kurš tika galā ar desmit no 11 metieniem.

Sērijas piektā spēle trešdien norisināsies Ņujorkā. "Penguins" vienība, kas no pirmās kārtas nav izkļuvusi kopš 2018. gada, gaidāmajā mačā varēs nodrošināt uzvaru sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!