Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers panācis jaunu vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins", ziņo klubs.

Bļugers ar savu līdzšinējo klubu panācis vienošanos uz diviem gadiem, kuru laikā viņš vidēji sezonā pelnīs 2,2 miljonus ASV dolāru, minēts kluba paziņojumā.

"Tedijs pierādījis sevi kā daudzpusīgu centru, kurš spēlē abās laukuma pusēs un pilda pastāvīgu lomu mazākumā," izsakās kluba ģenerālmenedžeris Rons Hekstāls. "Viņš ir vērtīgs spēlētājs mūsu komandai."

Latvijas izlases hokejists aizvadītajā sezonā noslēdza divu gadu ilgu līgumu, kura laikā viņš tika atalgots ar 1,5 miljoniem ASV dolāru. Bļugers pēc sezonas, kuras laikā viņš 43 spēlēs izcēlās ar septiņiem gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. kļuva par ierobežoti brīvo aģentu.

"Penguins" klubs centra uzbrucēju draftēja 2012. gadā, bet tā sistēmā viņš spēlējis kopš 2015./2016. gada sezonas, sākotnēji pārstāvot vienības AHL fārmklubu. NHL hokejists debitēja 2018./2019. gada sezonā, nepilnu triju sezonu laikā 140 spēlēs sakrājot 22 vārtus un 32 rezultatīvas piespēles.

Kluba paziņojumā uzsvērts, ka Bļugers aizvadītajā sezonā guva trīs vārtus mazākumā. Vien trim hokejistiem pagājušajā sezonā izdevās atzīmēties ar labāku rādītāju. Turklāt Bļugers vidēji spēlē 2:09 minūtes aizvadīja mazākumā, kas bija augstākais rādītājs starp visiem "Penguins" komandas uzbrucējiem.

Hokejistam, kurš šī gada augustā varēs svinēt 27. dzimšanas dienu, NHL karjeras laikā sanācis arī piedalīties 11 izslēgšanas spēlēs. "Penguins" vienība gan trešo sezonu pēc kārtas nepārvarēja ne kārtu, šogad ar rezultātu 2-4 piekāpjoties Ņujorkas "Islanders" vienībai.

Karjeras laikā uzbrucējs arī pārstāvējis Latvijas izlasi trijos pasaules čempionātos hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!