Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers pirmdien aizvadīja, iespējams, veiksmīgāko spēli šosezon iemetienos, bet Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas "Rangers" revanšējās viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai.

"Penguins" viesos ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) zaudēja "Rangers" hokejistiem. Abas komandas tikās jau sestdien, kad papildlaikā uzvaru izcīnīja Pitsburgas vienība.

Bļugers uz ledus pavadīja 11:24 minūtes, no kurām trīs bija mazākumā. Hokejists izpildīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī pa reizei bloķēja pretinieku raidījumu un izpildīja spēka paņēmienu, bet vienu viņa metienu bloķēja "Rangers" vienība.

Trešā virknējuma centra uzbrucējs uzvarēja septiņus no desmit iemetieniem. Hokejists šosezon nebija uzvarējis vairāk par sešiem iemetieniem vienā spēlē, bet vismaz 70% iemetienu uzvarēts trešo reizi.

Spēles rezultātu desmitajā minūtē atklāja Džeisons Zukers, kurš izveicīgi nospēlēja vārtu priekšā. Tam bija lemts būt vienīgajam viesu vārtu guvumam.

Otrajā periodā ar pāris atkārtotiem metieniem ripu Keisija Desmita vārtos "iemocīja" Kevins Rūnijs. Savukārt trešās trešdaļas vidusdaļā Kriss Kreiders vairākumā pielaboja Ādama Foksa raidījumu.

Rezultāts 1:3 tika panākts jau mača izskaņā, kad Artemijs Panarins ripu raidīja tukšos vārtos. Krievijas hokejists tādējādi sakrāja statistiku 1+2, asistējot arī abos pārējos vārtu guvumos.

Pitsburgas komanda ar 11 punktiem desmit spēlēs atrodas ceturtajā vietā Austrumu divīzijā, bet "Rangers" ar astoņiem punktiem deviņos mačos joprojām ir pēdējā, astotajā vietā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!