Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā savu neveiksmju sēriju beidzot pārtraucis Teodors Bļugers, kurš pēc 32 spēļu pārtraukuma beidzot guva vārtus un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 7:3 pārspēt Tampabejas "Lightning".

Bļugers vārtus nebija guvis kops 6. decembra. Latvietis vārtu priekšā bija acīgākais, un pamanīja, ka pretinieku vārtsargs izlaida cauri Markusa Petersena mesto ripu. Viņš pie tās piesteidza pirmais un raidīja ripu vārtos, pārtraucot savu "sauso" sēriju. Šajā sezonā Bļugers 44 spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes, no kurām 2:16 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 60% iemetienu. Spēli latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Drū O'Konors šajā mačā guva pirmos vārtus un ceturtajā minūtē izvirzīja vadībā "Penguins", bet divu minūšu laikā pirmās trešdaļas izskaņā precīzi bija "Lightning" spēlētāji Entonijs Sirelli un Ņikita Kučerovs.

Otrais periods "Penguins" izpildījumā bija izcils, un Pitsburgas hokejisti guva sešus vārtus pēc kārtas. Izrāvienu sāka Jevgeņijs Malkins, bet turpinājumā precīzs bija arī Sidnijs Krosbijs, Bļugers, Džefs Kārters, Džeisons Zakers un Braiens Dumulins. Trešajā trešdaļā Breidens Points vienus vārtus "Lightning" vienībai atspēlēja.

"Penguins" NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas astotajā vietā ar 67 punktiem 59 spēlēs.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā spēļu naktī vārtus guva arī Zemgus Girgensons, bet Elvis Merzļikins sargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus un atvairīja 41 metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!