Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā asistēja precīzā metienā tukšos vārtos, viņa pārstāvētajai Vegasas "Golden Knights" svinot "sauso" uzvaru.

"Golden Knights" viesos ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Piektajā minūtē 1:0 panāca Žonatans Maršeso, otrā perioda otrajā pusē Railijs Smits nostiprināja vadību, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām jau trīs vārtu pārsvaru nodrošināja Pols Koters. Kad līdz finālsvilpei bija palikusi nepilna pusotra minūtē, Brets Houdens pēc saspēles ar Bļugeru raidīja ripu tukšos vārtos.

Džonatans Kviks pirmo reizi kā "Golden Knights" spēlētājs ledu pameta nepārspēts, atvairot visas 33 pretinieku mestās ripas. Kviks pēc pievienošanās Lasvegasas komandai uzvarējis visos trīs mačos.

Divos vārtu guvumos asistēja Alekss Pjetrandželo.

Bļugers šajā duelī spēlēja 18 minūtes un 15 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais laiks starp viesu uzbrucējiem un lielākais personīgi viņam šajā sezonā. 38 sekundes Bļugers palīdzēja aizstāvēties mazākumā.

Latviešu uzbrucējs trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja deviņos no 14 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šajā sezonā Bļugers 50 mačos guvis divus vārtus, atdevis 11 rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Turpretī zaudējumu sestdien piedzīvoja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas mājās ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) papildlaikā atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

Otrajā periodā uz Džefa Skinera vārtu guvumu atbildēja Patriks Keins, bet papildlaikā pēc nospēlētām divām minūtēm viesiem uzvaras vārtus iemeta Artēmijs Panarins.

Girgensons uz ledus bija 12 minūtes un 50 sekundes, no tām 71 sekundi mazākumā un 13 - vairākumā. Latviešu hokejists pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu ripu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

Šajā sezonā Girgensons 63 dueļos guvis astoņus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Golden Knights" ar 86 punktiem 66 mačos ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Sabres" ar 69 punktiem 65 cīņās ir 12.pozīcijā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!