Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" sestdien izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ceturtajā spēlē zaudēja Ņujorkas "Islanders" komandai.

"Penguins" izbraukumā ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) zaudēja "Islanders" komandai, kas sērijā panāca rezultātu 2-2.

Teodors Bļugers laukumā pavadīja 12:09 minūtes, no kurām 3:42 bija mazākumā. Centra uzbrucējs uzvarēja četrus no desmit iemetieniem, izpildīja trīs metienus, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu -1.

Pirmos vārtus otrajā periodā guva Džošs Beilijs, kurš neapturēja ripu pēc piespēles un uzreiz to raidīja pa Tristana Džarija sargātajiem vārtiem. Savukārt spēles 35. minūtē spēcīgu metienu, ieslidojot zonā, izpildīja Olivers Valstroms. "Penguins" hokejisti nespēja savākt atlēkušo ripu, kas ļāva Raienam Pulokam tūlīt pat izpildīt vēl vienu bīstamu metienu un pārspēt Džariju.

Pitsburgas komandai, atgriežoties aizsardzībā, laukumā devās Bļugera virknējums, bet viņš ar saviem maiņas biedriem nepaspēja glābt jau bīstamo situāciju.

Latvijas hokejists laukumā atradās arī trešo vārtu zaudējumā, kad "Penguins" bija piespiesta mazākumā aizsargāties trijatā. Bļugers neveiksmīgi apstrādāja ripu, kas atleca vārtu priekšā pēc spēcīga metiena un netīšām to nogādāja savos vārtos.

"Islanders" vairākumu izmantoja pilnībā, 24 sekundes vēlāk Džordanam Eberlem panākot jau rezultātu 4:0, taču spēles izskaņā Zaks Astons-Rīss ar atkārtotu metienu mazākumā ļāva Pitsburgas komandai tikt pie "goda vārtiem".

Abas komandas piekto spēli aizvadīs pirmdien, kad Pitsburgas vienība pretiniekus uzņems pulksten 20.00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!