Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā spēlē Pitsburgas "Penguins" rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Teodors Bļugers, bet "pingvīni" desmit vārtu spēlē ar 7:3 pieveica Filadelfijas "Flyers".

Bļugers savu 15. rezultatīvo piespēli sezonā izdarīja četras minūtes pirms mača beigām, kad "Flyers" bija noņēmuši vārtsargu, lai censtos sadeldēt divu vārtu deficītu. Pēc Bļugera piespēles Mars Frīdmans izslidoja pie tukšiem "Flyers" vārtiem un tobrīd panāca 6:3.

Bļugeram šis bija 22. rezultativitātes punkts, kas ir atkārtots viņa karjeras sezonas rekords. Pagājušā sezonā viņš 22 punktus gan guva 69 spēlēs (deviņi vārti 13 rezultatīvas piespēles), bet šajā sezonā to paveicis 41 spēlē.

Visā mačā Bļugers laukumā bija 14:18 minūtes, uzvarēja desmit no 12 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija "-1".

Pēc Frīdmana gūtajiem vārtiem "Flyers" pārkāpa noteikumus un "Penguins" izmantoja šo vairākumu, Džonam Marino pieliekot punktu Pitsburgas komandas uzvarai. "Penguins" kapteinim Sidnijam Krosbijam šajā mačā divi goli un viena rezultatīva piespēle, bet vēl "Penguins" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Markuss Petersens, Džeiks Gencels un Džeisons Cukers. "Flyers" labā vārtus guva Džastins Brauns, Šons Kuturjē un Treviss Koņečnijs.

Pēc šīs uzvaras "Penguins" ar 73 punktiem 54 spēlēs kļuvuši par NHL Austrumu divīzijas kopvērtējuma līderiem. Regulārajā sezonā "pingvīniem" vēl jāaizvada tikai divas spēles – 7. un 8. maijā pret NHL pastarīti Bufalo "Sabres", kuras rindās šo sezonu traumas dēļ izlaiž Zemgus Girgensons. "Sabres" pirms spēlēm ar "Penguins" otrdien ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Ņujorkas "Islanders".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!