Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" svinēja uzvaru.

Pitsburgas hokejisti viesos ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pārspēja Dalasas "Stars", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

"Penguins" vārtsargs Mets Marejs šajā mačā atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas un svinēja pirmo "sauso" uzvaru sezonā.

"Penguins" spēles trešajā periodā metienos uzvarēja ar 16:3 un guva trīs vārtus. Vispirms astotajā minūtē izcēlās Dominiks Kahūns, pāris minūtes vēlāk Braiens Rasts panāca 2:0, bet nepilnu pusotru minūti pirms finālsvilpes Brendons Tenevs raidīja ripu tukšos vārtos, ar pirmo piespēli atzīmējoties Bļugeram.

Latvijas hokejists šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un divas sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja deviņos no 18 iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Viņš šajā sezonā 12 spēlēs guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Penguins" ar 14 punktiem 12 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 4:7 (1:1, 2:1, 1:5) kapitulēja Filadelfijas "Flyers".

Merzļikina konkurents Jūnass Korpisalo šajā mačā atvairīja 39 no 45 pretinieku mestajām ripām.

Kolumbusas komanda ar 12 punktiem 11 mačos ieņem 11.pozīciju Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!