Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien savā otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva vārtus, palīdzēdams Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) pārspēja Otavas "Senators".

Jau ziņots, ka Bļugers trešdien kļuva par 23. Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL. Pirms viņa janvāra sākumā debiju NHL "Senators" kreklā piedzīvoja Rūdolfs Balcers, kurš gan šobrīd ir nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL).

Bļugers ceturtajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, uz kreisā iemetienu apļa saņemdams atmugurisku Meta Kalena piespēli no laukuma gala un bez apstādināšanas raidīdams ripu vārtu devītniekā. Zīmīgi, ka Bļugers tāpat kā Balcers savus pirmos vārtus NHL guva ar savu pirmo metienu.

Spēles turpinājumā laukuma saimniekiem pa diviem vārtiem guva Džeiks Gencels un Braiens Rasts, kuri nodrošināja "Penguins" uzvaru.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja desmit minūtes un 42 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bļugers kļuvis par 16. Latvijas hokejistu, kurš guvis vārtus NHL regulārā čempionāta spēlēs. Tikai desmit no 20 latviešu laukuma spēlētājiem guvuši vārtus savās debijas sezonās.

Pitsburgas komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt krievu centra uzbrucējs Jevgēņijs Malkins, bet talkā devās divi piektdien nolīgtie uzbrucēji Niks Bjugstads un Džereds Mekens, kuri iepriekš pārstāvēja Floridas "Panthers". Savukārt pretējā virzienā devās centra uzbrucējs Deriks Brasārs, Railijs Šīhens un trīs šī gada drafta izvēles.

"Penguins" ar 62 punktiem 51 spēlē ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Senators" ar 43 punktiem 51 duelī ir pēdējā Austrumos un visā līgā.

Nākamo maču Pitsburgas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Toronto "Maple Leafs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!