Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien guva traumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, nepabeidzot maču.

Bļugers traumu guva mača devītajā minūtē, kad pēc Vinipegas "Jets" aizsarga Brendena Dilona augsta spēka paņēmiena atsitās ar galvu pret laukuma aizsargstiklu. Latvijas hokejists laukumu pameta ar asiņojošu seju un spēlē neatgriezās, bet Dilons par spēka paņēmienu netika sodīts.

Pitsburgas "Penguins" galvenais galvenais treneris Maiks Salivans pēcspēles preses konferencē teica, ka Bļugeram tiek veikti medicīniskie izmeklējumi un vairāk informācijas būs tuvākajās dienās. Viņaprāt, Dilona spēka paņēmiens bija tīrs sitiens galvā, bet noraidījums netika piešķirts, jo tiesneši lāga neesot redzējuši pārkāpuma brīdi.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja "Jets".

Spēles ceturtajā minūtē pretuzbrukumā Bleiks Vīlers ieguva viesiem vadību, bet otrā perioda devītajā minūtē Kails Konors vairākumā panāca jau 2:0.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē mājinieki deviņu sekunžu laikā izlīdzināja rezultātu. Vispirms pretinieku kļūdu savā aizsardzības zonā izmantoja Kasperi Kapanens, bet pēc tam liksta piemeklēja viesu vārtsargu Konoro Helebaiku, kura sistā ripa nonāca tieši pie Džefa Kārtera, kanādietim panākot 2:2.

Pamatlaikā un papildlaikā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā ar 1:0 pārāki bija laukuma saimnieki, kuriem uzvaras "bullīti" realizēja Sidnijs Krosbijs.

Bļugers paspēja nospēlēt vienu minūti un 42 sekundes. Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 40 spēlēs guvis deviņus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +7.

"Penguins" ar 57 punktiem 41 mačā ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!