Foto: AP/Scanpix/LETA

Teicami Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli ceturtdien aizvadīja Pitsburgas "Penguins" latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, palīdzot savai komandai pārliecinoši ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pieveikt Ņūdžersijas "Devils".

Bļugers ar savu aktivitāti izpelnījās arī spēles otrās zvaigznes godu. Otrā perioda 13. minūtē Bļugers uzsāka "Penguins" uzbrukumu, ko ar precīzu metienu noslēdza spēles pirmā zvaigzne Kasperi Kapanens, kurš panāca 4:1. Savukārt pēc trīs ar pusi minūtēm Bļugers mazākuma beigās pretuzbrukumā ar plaukstas metienu panāca 5:1.

Bļugeram tas bija septītais vārtu guvums sezonā. Visā mačā Bļugers laukumā 15:44 minūtes, no kurām gandrīz četras spēlēja mazākumā. Precīzs bija viņa vienīgais metiens un Latvijas hokejists reizi pielietoja spēka paņēmienu. Bļugers spēli noslēdza ar dalītu labāko lietderības koeficientu spēlē "+3".

Latvijas izlases uzbrucējs trešo spēli pēc kārtas gūst vārtus un ceturto maču pēc kārtas tiek pie rezultativitātes punktiem. Šajā sezonā Bļugeram 34 spēlēs ir septiņi goli un 14 rezultatīvas piespēles.

"Penguins" labā vēl vārtus guva Sidnijs Krosbijs, Kodijs Sisī un Braiens Rasts, bet "Devils" labā vienīgo golu guva Mets Tenisons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!