Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien, 24. novembrī, Teodors Bļugers ar divām piespēlēm kaldināja Pitsburgas "Penguins" uzvaru, Sanhosē "Sharks" uzvaras vārtu gūšanā asistēja Rūdolfs Balcers, bet Bufalo "Sabres" rindās ar rupju spēka paņēmienu izcēlās Zemgus Girgensons, saņemot noraidījumu līdz spēles beigām.

Bļugers asistēja "Penguins" pēdējo divu vārtu guvumā, bet Pitsburgas komanda ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica Vankūveras "Canucks". Latvijas izlases uzbrucējam tagad šajā sezonā 19 spēlēs ir piecu gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Otrās trešdaļas 16. minūtē Bļugers palīdzēja Zakam Astonam-Rīzem panākt 3:0, bet pamatlaika izskaņā pēc viņa piespēles Broks Makgins ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos. Vēl "pingvīniem" vārtus guva Breines Rasts un Evans Rodrigess, bet "Canucks" labā vienīgos vārtus guva Bo Horvats.

Bļugers mačā nospēlēja 16:05 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients bija "+2".

Citā mačā trešā perioda 14. minūtē noraidījumu līdz spēles beigām nopelnīja Girgensons, bet "Sabres" ar 1:5 (1:4, 0:0, 0:1) zaudēja Bostonas "Bruins".

"Sabres" komanda centās atņemt ripu pretinieku aizsardzības zonā, un Girgensons pie apmales rupji nospēlēja pret Čārliju Makavoju, iegrūžot pretinieku apmalē. Makavojs nebija pie pašas apmales un pēc grūdiena ar galvu atsitās pret apmali, tomēr nopietnas traumas, iespējams, nav guvis.

Visā mačā Girgensons 12:04 minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmā perioda vidū "Sabres" vadībā izvirzīja Kails Okposo, taču jau līdz pirmās trešdaļas beigām "Bruins" panāca 4:1 – vārtus guva Patrīss Beržerons, Čārlijs Koils, Davids Pastrņaks un Maiks Reilijs. Divas minūtes pēc Girgensona noraidījuma vairākumu realizēja Teilors Hols, panākot 5:1 "Bruins" labā.

Savukārt Balcers trešdienas spēlēs izcēlās ar savu sesto rezultatīvo piespēli sezonā, palīdzot "Sharks" ar 6:3 (1:1, 2:2, 3:0) pieveikt Otavas "Senators".

Latvijas izlases uzbrucējs asistēja "haizivju" uzvaras vārtu gūšanā. Pēdējās trešdaļas 12. minūtē Balcers labi pacīnījās par ripu aiz pretinieku vārtiem, atdeva piespēli Timo Meieram, kurš ar precīzu plaukstas metienu panāca 4:3. Spēles izskaņā vēl pa reizei ripu tukšos vārtos raidīja Logans Kutūrs un Džeikobs Midltons, nodrošinot "haizivju" uzvaru ar 6:3.

"Sharks" labā vēl vārtus guva Mets Njeto, Tomašs Hertls un Niks Bonino, bet "Senators" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džošs Noriss, Breidijs Tkačuks un Conors Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!