Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs ceturtdien, 12. decembrī, pie uzvarām tika Zemga Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" un Teodora Bļugera komanda Pitsburgas "Penguins", kas sarūgtināja Elvi Merzļikinu un Kolumbusas "Bue Jackets".

Girgensona "Sabres" cīņas gaitā divreiz atspēlējās un ar 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) pieveica Našvilas "Predators". Latvijas hokeja izlases uzbrucējs nospēlēja 18:13 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Jau spēles 57. sekundē Mets Dušēns vadībā izvirzīja "Predators", 15. minūtē Džimijs Vesijs izlīdzināja rezultātu, bet pēc nepilnas minūtes Koltons Sisonss atguva Našvilas komandai vadību. Otro periodu jau ar 2:1 uzvarēja "Sabres" komanda, kas pēc diviem Džeka Eikela vārtiem panāca 3:2. Otrās trešdaļas izskaņā līdzvsaru spēlē panāca uzbrucējs Raiens Johansens, kurš guva savus sestos vārtus sezonā.

Uzvaru "Sabres" komandai nodrošināja 24 gadus vecais zviedru uzbrucējs Viktors Olofsons, kurš savu sezonas 13. "golu" guva pēdējās trešdaļas devītajā minūtē.

Citā NHL mačā ar trīs metieniem pa vārtiem izcēlās Bļugers, bet "Penguins" pagarinājumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica "Blue Jackets", kuras rindās kārtējo reizi uz soliņa palika Merzļikins. "Penguins" rindās vienīgos vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē vairākumā guva Raiens Rasts.

Bļugers nospēlēja 18:39 minūtes, kurās uzvarēja četros no 11 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Blue Jackets" no zaudējuma neglāba vārtsarga Jonasa Korpisalo kārtējais teicamais sniegums – somu vārtsargs atvairīja 31 no 32 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!