Foto: Getty Images/AFP/Scanpix/LETA

Uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos naktī uz ceturtdienu izcīnīja latviešu uzbrucēju Teodora Bļugera (attēlā nr. 53) un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Bļugers kopā ar Pitsburgas "Penguins" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas - mājās 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pret Kalgari "Flames".

Latvijas izlases uzbrucējs uz laukuma pavadīja 12:01 minūtes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 71% iemetienu un nopelnīja negatīvu lietderību -1.

Savu 1000. spēli NHL aizvadītajā naktī nospēlēja "Penguins" zvaigzne Jevgeņijs Malkins. Tieši viņš "bullīšos" nodrošināja mājinieku uzvaru.


"Penguins" rezultātu atklāja jau trešajā minūtē, kad precīzs bija čehs Jans Ruta, bet neizšķirtu viesi no Kalgari panāca 29. minūtē - vārtus iemeta Dilons Djubs.

Citviet Girgensons un Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 6:2 (1:0, 3:1, 2:1) apspēlēja Sentluisas "Blues", pārtraucot tās septiņu uzvaru sēriju.

Latvietis laukumā pavadītajās 12:24 minūtēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un tika pie negatīvas lietderības koeficienta -1.

"Sabres" labā pa diviem vārtiem guva Džefs Skiners un Džeks Kvins.

Vēl vienā spēlē kārtējo zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kas bez savainotā vārtsarga Elvja Merzļikina savā laukumā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) atzina Monreālas "Canadiens" pārspēku. Kolumbusas vārtos stājās Jonass Korpisalo, kurš tika galā ar 24 no 26 metieniem.

No latviešu pārstāvētajām komandām pagaidām vislabāk klājas Rūdolfam Balceram un Tampabejas "Lightning", kas ar 23 punktiem 19 spēlēs Austrumu konferencē atrodas astotajā vietā. Uzreiz aiz tās ar 23 punktiem 20 cīņās ir "Penguins", kamēr "Sabres" ar 18 punktiem ir 14. pozīcijā. Priekšpēdējo vietu starp 16 šīs konferences komandām ieņem "Blue Jackets" - 15 punkti 19 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!