Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Matīss Edmunds Kivlenieks otrdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībām Pitsburgas "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets" tika nosūtīti uz fārmklubiem Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Stenlija kausa īpašniece "Penguins" otrdien uz savu fārmklubu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" nosūtīja 21 spēlētāju, tostarp Bļugeru.

Uzbrucējs pirms tam piedalījās trīs Pitsburgas kluba pārbaudes mačos, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš Bļugera izredzes izcīnīt vietu "Penguins" pamatsastāvā tika vērtētas gana augstu, viņam pretendējot uz komandas trešās vai ceturtās maiņas centra uzbrucēja vietu, tomēr Latvijas hokejistam vismaz pagaidām tikt komandas sastāvā nav izdevies, atliekot savu debiju pasaules labākajā hokeja līgā.

Bļugers Pitsburgas rindās jau pērn piedalījās pirmssezonas pārbaudes spēlēs, tomēr guva traumu un laukumā varēja atgriezties vien decembrī.

Pagājušā sezona bija pirmā pilnā, ko Bļugers aizvadīja AHL komandā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", 59 mačos regulārajā sezonā un izslēgšanas turnīrā gūstot astoņus vārtus un veicot 24 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš palīdzēja Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā.

Savukārt pirms tam viņš četras sezonas pavadīja Minesotas Štata universitātes komandā "Mavericks", kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tikmēr "Blue Jackets" otrdien uz savu fārmklubu Klīvlendas "Monsters" nosūtīja desmit spēlētājus, tostarp Kivlenieku, kurš pirms tam piedalījās divās NHL pārbaudes spēlēs, laukumā uz maiņu nākot trešajos periodos. Vienā no mačiem latvietis sev atvēlētajā laikā palika "sausā", bet otrā cīņā ielaida divas ripas.

Kivlenieks maijā ar "Blue Jackets" noslēdza trīs gadu kontraktu.

Patlaban 21 gadus vecais vārtsargs iepriekšējo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu, kura aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja uzbrucējs Edgars Tralmaks, tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu.

Savukārt uz Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

Līdz ar to NHL klubu treniņnometnēs palicis vairs tikai viens Latvijas hokejisti, jo kopā ar Bufalo "Sabres" ir uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš gatavojas savai piektajai NHL sezonai.

Treniņnometnēs bez Girgensona, Bļugera un Kivlenieka piedalījās arī vārtsargs Kristers Gudļevskis (Ņujorkas "Islanders"), aizsargs Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capitals"), kā arī uzbrucēji Mārtiņš Dzierkals (Toronto "Maple Leafs") un Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks"), taču arī viņi jau iepriekš tika nosūtīti uz AHL klubiem.

Jaunā NHL sezona tiks ievadīta 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!