Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas otrajā spēlē, gūstot divus vārtus pirmajā periodā, Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pieveica Ņujorkas "Islanders" un izlīdzināja rezultātu sērijā.

Sērijas pirmajā mačā "Penguins" piekāpās pagarinājumā ar 4:3, bet šoreiz guva uzvaru pamatlaikā, panākot 1-1 sērijā līdz četrām uzvarām. Tagad komandas pārcelsies uz Ņujorku, kur 20. un 22. maijā aizvadīs nākamās divas spēles.

Bļugers laukumā bija 13:25 minūtes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeificientu.

Pirmā perioda ceturtajā minūtē Braiens Rasts izmantoja pretinieku kļūdu un ar teicamu plaukstas metienu guva pirmos vārtus. Savukārt pēc desmit minūtēm Džefs Kārters izmantoja labu piespēli no aizvārtes un panāca 2:0 "Penguins" labā. Otrajā periodā Džošs Beilijs vienus vārtus atguva, bet "pingvīni" atlikušajā laikā nosargāja nelielo pārsvaru.

Citā mačā Vankūveras "Canucks" ar latviešu vārtsargu Artūru Šilovu uz rezervistu soliņa ar 4:2 (2:0, 0:0, 2:2) pieveica Kalgari "Flames". "Canucks" vēl nav noslēguši regulāro sezonu, jo sezonas beigās Covid-19 protokola dēļ nevarēja aizvadīt mačus.

Kamēr citas komandas jau sākušas Stenlija kausa spēles, "Canucks" un "Flames" noslēgs regulāro sezonu tikai naktī uz ceturtdienu, kad aizvadīs vēl vienu savstarpējo spēli. Abas komandas nav iekļuvušas Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!