Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā sestdien Pitsburgas "Penguins" ar latvieti Teodoru Bļugeru sastāvā aizvadīja aizraujošu cīņu pret Nešvilas "Predators", galotnē izraujot uzvaru ar rezultātu 6:4.

Bļugers spēlē vienā virknējumā ar Zaku Estonu-Rīzu un Brendonu Tanevu un laukumā pavadītajās 11:57. Latvietis izdarīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja 40% iemetienu, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" maču iesāka vētraini un pirmajās 65 sekundēs guva divus vārtus, precīzi metot Braienam Rastam un Dominikam Kahunam, bet desmitajā minūtē Kriss Letangs vairākumā panāca jau 3:0. Otrajā periodā pēc nospēlētām četrām minūtēm un septiņām sekundēm Viktors Arvidsons vienus vārtus "Predators" vienībai atguva, bet četras minūtes vēlāk Alekss Galčeņuks Pitsburgai atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

Perioda izskaņu teicami aizvadīja "Predators", kas pēc trīs minūšu laikā guva vēl divus vārtus, precīzi metot Kreigam Smitam un Mikaelam Granlundam, bet spēles 39. minūtē Granlunds izlīdzināja rezultātu (4:4). Džeiks Gencels 63 sekundes pirms pamatlaika beigām atguva vadību "Penguins", realizējot vairākumu, bet noslēgumā Rasts meta tukšos vārtos.

"Penguins" pēc šīs uzvaras ar 50 punktiem pakāpās uz trešo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!