Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 3:4 savā laukumā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Bļugers aizvadītajā mačā spēlēja trešajā virknējumā ar ierastajiem partneriem Brendonu Tanevu un Zeku Astonu-Rīsu un laukumā pavadīja 15:21 minūti, no kurām nepilnas divas minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja 43 % iemetienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" spēli iesāka vētraini, minūtes un 11 sekunžu laikā gūstot trīs vārtus. Vispirms mača trešajā minūtē precīzi meta Kriss Letangs, pēc 34 sekundēm precīzs bija Marks Frīdmens, bet vēl 37 sekundes vēlāk precīzs bija Džereds Makkans.

Tomēr spēles turpinājumā "Flyers" izlīdzināja notikumus laukumā. 12. minūtē Šons Kuturjē guva pirmos vārtus Filadelfijas komandai, tad otrajā periodā Klods Žirū guva vārtus, bet mača 54. minūtē Skots Lotons panāca izlīdzinājumu. Par mača varoni kļuva Žirū, kurš nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām saņēma teicamu piespēli vārtu priekšā un izrāva "Flyers" komandai uzvaru.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" spēja nosargāt trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 3:2 pieveica Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" vārtus sargāja Jonss Korpisalo, kurš atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem. No savainojuma atlabušais Elvis Merzļikins mačam vēl netika pieteikts.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Būns Dženers, Olivers Bjorkstrands un Ēriks Robinsons, kuri līdz mača 45. minūtei panāca rezultātu 3:0. Tad trīs minūšu laikā Miro Heiskinens un Džeisons Robertsons divus vārtus "Stars" vienībai atguva, bet turpinājumā Kolumbusas komanda noturēja pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!