Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" naktī uz trešdienu izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Penguins" savā laukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) pārspēja Ņujorkas "Rangers", kam tādējādi pārtrūka septiņu uzvaru sērija.

Bļugers šajā mačā laukumā gan pavadīja tikai deviņas minūtes, no kurām 3:04 minūtes bija mazākumā. Viņš izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 71% iemetienu un ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

Kaut arī "Rangers" jau 22. sekundē pēc veiksmīga rikošeta atklāja rezultātu, Jevgeņijs Malkins un Braiens Rasts otrajā periodā vadībā jau izvirzīja mājiniekus. Savukārt 49. minūtē ātrā pretuzbrukumā Sidnijs Krosbijs iemeta trešo ripu "Rangers" vārtos, kas pēcāk izrādījās panākumu nesoši. Pitsburgas kapteinis šo cīņu noslēdza ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Penguins" šī ir astotā uzvara pēdējo deviņu maču laikā.

Citā spēlē kārtējo zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kas bez apslimušā vārtsarga Elvja Merzļikina viesos ar 3:5 (0:1, 2:2, 1:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Kolumbusas vārtos stājās krievs Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 34 no 38 metieniem. "Blue Jackets" piedzīvoja jau piekto zaudējumu pēc kārtas un ir viena no vājākajām komandām līgā.

Neveiksme arī ilgstoši savainotā uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Tampabejas "Lightning" - 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) viesos pret Toronto "Maple Leafs". Tampai tādējādi pārtrūka piecu uzvaru sērija.

NHL kopvērtējumā no latviešu klubiem vislabāk klājas "Penguins", kas ar 42 punktiem 32 spēlēs ir piektajā vietā Austrumu konferences. Uzreiz ar vienu punktu mazāk seko "Lightning", kamēr Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 34 punktiem ir desmitajā pozīcijā. Savukārt "Blue Jackets" ar 22 punktiem ir pēdējā starp 16 Austrumu konferences komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!