Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 17. oktobrī, pie uzvarām tika Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Pitsburgas "Penguins" un Elvja Merzļikina vienība Kolambusas "Blue Jackets", bet zaudējumu piedzīvoja Bufalo "Sabres" un Zemgus Girgensons.

"Penguins" pagarinājumā mazākumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pieveica Kolorādo "Avalanche", sagādājot "lavīnām" pirmo zaudējumu sezonā. "Penguins" otrajā maiņā Bļugers nospēlēja 19 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja astoņos no 16 iemetieniem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeificents bija neitrāls.

Bļugers gan nonāca uzmanības lokā vienā no epizodēm. Pie komandu soliņa latviešu uzbrucējs laikus pamanīja "Avalanche" hokejisu Nazemu Kadri, kurš apņēmīgi gribēja izpildīt spēka paņēmienu. Bļugers nobremzēja, bet Kadri izlidoja pāri apmalei.


Pamatlaikā "Penguins" rindās izcēlās Džeiks Gencels un Sidnijs Krosbijs, bet "Avalanche" sastāvā precīzi bija Mets Kalverts un Neitans Makinons. Pagarinājuma ceturtajā minūtē, spēlējot mazākumā, "Penguins" ar veiksmes palīdzību tika pie uzvaras - uzbrucējs Brendons Tanevs veica reidu un izdarīja piespēli gar "Avalanche" vārtiem, kur ripa trāpīja pa "lavīnu" zviedru uzbrucēju Gabrielu Landeskogu un ieslīdēja vārtos.

Citā mačā bez rezultativitātes punktiem palika Girgensons, bet "Sabres" ar 2:5 (2:1, 0:3, 0:1) zaudēja Anaheimas "Ducks". Girgensons nospēlēja 10:01 minūti, ne ar ko īpaši neizcēlās, bet viņa lietderības koeificnets bija negatīvs "-1".

Līdzīgi kā Bļugers, Girgensons arī bija uzmanības centrā vienā no epizodēm. Otrā perioda pēdējās sekundēs Girgensons ielauzās pretinieku zonā, bet viņu diezgan asi apturēja Korbinians Holcers. "Ducks" aizsargs saņēma sodu, bet epizode izraisīja nelielu ķildu starp abu komandu spēlētājiem.


Asumiem bagātajā cīņā "Sabres" pēc Džeika Eikela un Viktora Olofsona gūtajiem vārtiem pirmajā periodā bija vadībā ar 2:0, tomēr turpinājumā ar goliem izcēlās tikai "Ducks". Uzvarētājiem pirmās trešdaļas beigās pirmos vārtus guva Adams Enrike, kurš izcēlās arī otrā perioda beigās. Vēl otrajā trešdaļā "Ducks" labā vārtus guva Rikards Rakels un Raiens Geclafs, bet pēdējā trešdaļā ripu tukšos vārtos raidīja Jakobs Silfverbergs, pan;akot 5:2.

Citā mačā atkal uz soliņa palika latviešu vārtsargs Merzļikins, bet "Blue Jackets" ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:0) pieveica Dalasas "Stars". Merzļikina konkurents "Blue Jackets" rindās Jonass Korpisalo atvairīja 30 no 32 metieniem.

"Blue Jackets" komandai vārtus mačā guva Zeks Verenskis, Aleksandrs Venbergs un Sonijs Milano, bet "Stars" komandai precīzi bija Miro Heiskanens un Džo Pavelskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!