Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Pitsburgas komanda viesos ar rezultātu 7:4 (1:0, 4:2, 2:2) pārspēja Minesotas "Wild" hokejistus.

Viesiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Sems Lefertijs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens NHL karjerā. Vēl 1+1 pievienoja cits debitants Edams Džonsons, kā arī Sidnijs Krosbijs, Patriks Hernkvists un Kriss Letangs. Tāpat vārtus guva Džozefs Blandisi un Džeiks Gencels.

Tikmēr pretiniekiem izcēlās Džeisons Zakers, Džeredz Spērdžeons, Breds Hants un Lūks Kanins.

Bļugers uz ledus pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un uzvarēja tikai trīs no 11 iemetieniem, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers sezonas pirmajās piecās spēlēs guvis vienus vārtus un iekrājis negatīvu lietderību -3.

Citā mačā vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē, viņa pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja sezonas sākumā vienu no vadošajām līgas vienībām Karolīnas "Hurricanes".

Merzļikina konkurents par vietu vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām, kamēr vārtus guva Markuss Nutivāra, Olivers Bjorkstrands un Pjērs Liks Dibuā.

"Hurricanes" sezonu bija iesākusi ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet Merziļikina komandas biedri pārtrauca Relijas vienības uzvaru sēriju.

"Penguins" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar četriem punktiem piecos dueļos ir 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!